Over mij

De Yggdrasil is de levens- en kennisboom in de Noorse mythologieën. Het is het symbool van al wat is. De logo inspiratie is ontstaan vanuit de verhalen Edda Holistisch therapie en coaching op initiatief van Jolanda Piels.

Mijn ervaringen met leven

Moeder van drie volwassen zonen Stef, Wouter en Koen. Werk als docent/coach in het groen onderwijs. Doe ervaring op vrijwilliger voor een hospice. Heb in mijn leven al veel mooie mensen mogen ont (moeten). Als kind zag/ voelde / hoorde ik al heel veel bij mezelf en bij de mensen om mij heen, dat wat naast woorden waar te nemen is, energie/ emoties, van mensen en dieren.  Best lastig als kind hiermee om te gaan, in een hard werkend nuchter, boeren gezin. Daar was ik het tweede meisje van vier kinderen. Mijn baan in het onderwijs is uitdagend, afwisselend, werken met jongeren, ouders, planten en dieren en dat verbinden vanuit passie voor de natuur. In een omgeving waar hoofd dominant is over hart en buik. Ik zie/ voel/ hoor wat er gebeurt bij mij en bij anderen, heel veel informatie. Dit heb ik leren scheiden, wat is er van mij en wat is van de ander.

Wat kan ik met die kwaliteit? Hoe kan ik het laten werken voor mij en voor de wereld?

Wat wilde ik hierin leren? Wat wordt hier van mij gevraagd? Hoe kan ik dat wat ik gewaar ben, gebruiken voor groei van mezelf en voor de ander, voor het geheel?

Altijd heel veel vragen.

Is het doel mezelf aan te passen?

Echt een bewegelijke/ onderzoekende mindset, bereidt naar het geheel te kijken, naar mezelf, de ander en de omgeving op micro en macro niveau. Vanuit die vrijheid in gesprek zijn, met als doel te onderzoeken, altijd weer te onderzoeken om vervolgstappen te bepalen. De grootste uitdaging hierbij uit het oordeel blijven.

Dit is waar ik mezelf steeds verder in ben gaan ontwikkelen, ik heb plaatsen gezocht waar meer mensen met deze mindset zijn. Ik leef steeds meer in het ritme van de seizoenen, het ritme van de Maan, kan met die stroom mee bewegen. Leven in het ritme van de Maan, elke 28 dagen, leven in het ritme van de natuur, zijn heel helend voor mij, slim met de energie mee bewegen, deze voor en met je laten werken.

Ik hou van nieuwe dingen leren, ik ben vanaf 2017 een nieuwe weg ingeslagen, Heb Reiki 1 en 2 gedaan, ben gestart met de opleiding tot Holistisch therapeut/ coach. Veel van wat ik voelde in mijn leven kreeg hierdoor handen en voeten. Dingen vielen samen, ik snap mijn lijf en mijn mechanismes beter en kan er steeds beter mee werken. Ik heb veel kunnen helen, juist door er te kunnen zijn in alles wat er is. Dat is zeker niet altijd makkelijk geweest, maar wel erg waardevol en verrijkend gebleken. Ik heb in mijn leven de nodig uitdagingen gekend, kan achteraf altijd zien wat het me naast een pijnlijke ervaring ook heeft opgeleverd. Hoe het mij als mens verrijkt heeft, waardoor ik  kan doen wat ik doe en andere kan ondersteunen bij die weg.

Meld je aan voor de vijf gouden holistische tips!